Kurser

Prova-på-Teater 4 söndagar! Start 18 februari 2024

Vi är lite stolta efter alla lovord här på Teaterscentralen efter våra två kurser 2023.

”…mkt glad för att jag gick kursen. Jag drabbades av scenskräck för ca 25 år sedan under arbetet med en teaterföreställning så det här var ett tillfälle att närma mig teatern på ett kravlöst sätt.”

”Jag uppskattade ert väldigt fina samarbete mellan musik/röst och teater, det gav en fin dynamik.”

Nu har vi fått så många förfrågningar om ännu ett kurstillfälle och det gillar vi. Alla ska spela teater. Så är det bara. Hoppas ni hänger på för det vill vi!

Förra kursen blev fulltecknad rätt snabbt så tveka inte. Vi är så taggade att få köra i gång igen och hoppas att ni också är detsamma. Nu kör vi!

Detta är en kurs för dig som vill prova på för allra första gången eller som kanske varit runt och nosat lite grann och vill lära dig mer. Vi arbetar generationsövergripande och ålder är egalt i sammanhanget.
Max 12 deltagare.

Vi är två pedagoger, en teaterpedagog och en musikpedagog som arbetar tillsammans. Allt för att ni som kursdeltagare ska få ut så mycket som möjligt av kursen. Vi arbetar med grundläggande teaterövningar och även det egna berättandet. Fokus kommer att ligga på samspel, koncentration, fantasi, inlevelse, röst och ljud. Som deltagare får du utforska teatern och skådespeleri i ett avslappnat och lugnt tempo. 

Du får möjlighet att hitta din kreativitet och bli bekväm inför andra och i grupp. 
Om du vill fortsätta spela teater efter kursens slut försöker vi lotsa dig och tipsa om teatergrupper i länet.

Tid: 4 söndagar kl. 18.00 – 21.00. 18 och 25 februari 3 och 10 mars
Plats: Skånegatan 90, Södermalm
Kursledare: 
Katarina Rosenback, auktoriserad dramapedagog, amatörteaterregissör.
Sebastian Mantel, musikpedagog och musiker.
Arrangör: Teaterscentralen
Kostnad: 1 600kr + medlemskap 100kr
Varmt välkommen!

Anmälan: 

  ”Teatern är det underbaraste av alla gömställen för dem som i hemlighet har stoppat barndomen i fickan och gett sig av för att leka vidare till livets slut.”
  Max Reinhardt

  ATT ARBETA SOM SCENKONSTPRODUCENT

  Redigera”Att arbeta som scenkonstproducent”

  En scenkonstproducent kan bland annat arbeta med teater, dans, opera, cirkus, musikteater, performance och blandningar mellan dessa former.

  Som producent är du arbetsledare med ansvar för de medverkande. Du utvecklar och driver produktioner och projekt utifrån de konstnärliga och ekonomiska förutsättningarna. Du klargör sambanden mellan konstnärliga och ekonomiska frågor och är insatt i hur en produktion organiseras, planeras, finansieras och kommuniceras. Dessa uppgifter ställs i relation till den konstnärliga processen och alltid med ett tydligt publikperspektiv.

  Producentkurs 20-21 april 2024

  En kurs för dig som vill lära mer om hur du leder och driver teater- och scenkonstprojekt. Kursen utgår från sambandet mellan produktion, ekonomi och resurser. Föreläsningar varvas med praktiskt arbete. Genomgång av planeringsprocessen från idé till utvärdering. Kursen inriktar sig framför allt mot den fria gruppens teaterarbete, såväl amatörer som proffs. Den riktar sig även till dig som utifrån egna visioner vill genomföra en teaterproduktion med dig själv i flera roller t ex som regissör eller skådespleare.

  Ur innehållet: bidragsansökningar, orientering i publikarbete, marknadsföring via olika kanaler, vän-till-vän marknadsföring, mediakontakter, nätverkande m m.

  Tid: lördag 20 april & söndag 21 april kl. 9.30 -15.00
  Plats: Stockholm
  Kursledare: Katarina Rosenback, frigruppsproducent sedan 30 år tillbaka och tidigare verksamhetschef inom ATR Stockholm. För närvarande bl a verksam som producent på Aliasteatern och Arbogateatern. Fortbildad på STDH.
  Kostnad: 1 800kr
  Sista anmälningsdag:
   1 april 2024
  Max 12 deltagare.