Kurser

Prova-på-Teater 4 söndagar!
Kursstart 2 kurser
1. 22 september 2024 – 22, 29 september och 6, 13 oktober
2. 27 oktober – 27 oktober och 3, 10, 17 november

Vi är stolta efter alla lovord här på Teaterscentralen efter våra tidigare prova-på kurser.

”Teaterpassen var super! Jag älskade mina senaste söndagar! Dansade hem varje kväll! Man fick verkligen lära känna sin egen kroppsspråk, agera ut i stunden, hantera sin röst.”
Maria, tidigare kursdeltagare

Nu har vi fått så många förfrågningar om ännu ett kurstillfälle och det gillar vi. Alla ska spela teater. Så är det bara. Hoppas ni hänger på för det vill vi

Förra kursen blev fulltecknad rätt snabbt så tveka inte. Vi är så taggade att få köra i gång igen och hoppas att ni också är detsamma. Nu kör v

Detta är en kurs för dig som vill prova på för allra första gången eller som kanske varit runt och nosat lite grann och vill lära dig mer. Vi arbetar generationsövergripande och ålder är egalt i sammanhanget.
Max 12 deltagare.

Improvisation

Vi arbetar med grundläggande teaterövningar och även det egna berättandet. Fokus kommer att ligga på samspel, koncentration, fantasi, inlevelse, röst och ljud. Som deltagare får du utforska teatern och skådespeleri i ett avslappnat och lugnt tempo. 

Du får möjlighet att hitta din kreativitet och bli bekväm inför andra och i grupp. 
Om du vill fortsätta spela teater efter kursens slut försöker vi lotsa dig och tipsa om teatergrupper i länet.

Tid: 4 söndagar kl. 18.00 – 21.00. Start 22 september, 27 oktober
Plats: Snoiskyvägen 8, Stockholm
Arrangör: Teaterscentralen
Kostnad: 1 500kr + medlemskap 100kr, kaffe+frukt ingår
Varmt välkommen!

Anmälan: 

  ”Teatern är det underbaraste av alla gömställen för dem som i hemlighet har stoppat barndomen i fickan och gett sig av för att leka vidare till livets slut.”
  Max Reinhardt

  ATT ARBETA SOM SCENKONSTPRODUCENT
  14-15 september

  Redigera”Att arbeta som scenkonstproducent”

  En scenkonstproducent kan bland annat arbeta med teater, dans, opera, cirkus, musikteater, performance och blandningar mellan dessa former.

  Som producent är du arbetsledare med ansvar för de medverkande. Du utvecklar och driver produktioner och projekt utifrån de konstnärliga och ekonomiska förutsättningarna. Du klargör sambanden mellan konstnärliga och ekonomiska frågor och är insatt i hur en produktion organiseras, planeras, finansieras och kommuniceras. Dessa uppgifter ställs i relation till den konstnärliga processen och alltid med ett tydligt publikperspektiv.

  Producentkurs 14 – 15 september 2024

  En kurs för dig som vill lära mer om hur du leder och driver teater- och scenkonstprojekt. Kursen utgår från sambandet mellan produktion, ekonomi och resurser. Föreläsningar varvas med praktiskt arbete. Genomgång av pl aneringsprocessen från idé till utvärdering. Kursen inriktar sig framför allt mot den fria gruppens teaterarbete, såväl amatörer som proffs. Den riktar sig även till dig som utifrån egna visioner vill genomföra en teaterproduktion med dig själv i flera roller t ex som regissör eller skådespleare.

  Ur innehållet: bidragsansökningar, orientering i publikarbete, marknadsföring via olika kanaler, vän-till-vän marknadsföring, mediakontakter, nätverkande m m.

  Tid: lördag 14 sept & söndag 15 sept kl. 9.30 -ca 16.00
  Plats: Stockholm
  Kursledare: Katarina Rosenback, frigruppsproducent sedan 30 år tillbaka och tidigare verksamhetschef inom ATR Stockholm. För närvarande bl a verksam som producent på Aliasteatern och Arbogateatern. Fortbildad på STDH.
  Kostnad: 1 800kr, lättare lunch, kaffe, frukt ingår
  Sista anmälningsdag:
   1 september
  Max 12 deltagare.