Prova-på-teater! Start 18 februari

Prova-på-Teater 4 söndagar! Start 4 september

Vi är lite stolta över alla lovord här på Teaterscentralen efter våra två kurser våren 2023.

”…mkt glad för att jag gick kursen. Jag drabbades av scenskräck för ca 25 år sedan under arbetet med en teaterföreställning så det här var ett tillfälle att närma mig teatern på ett kravlöst sätt.”

”Jag uppskattade ert väldigt fina samarbete mellan musik/röst och teater, det gav en fin dynamik.”

Nu har vi fått så många förfrågningar om ännu ett kurstillfälle och det gillar vi. Alla ska spela teater. Så är det bara. Hoppas ni hänger på för det vill vi!

Förra kursen blev fulltecknad rätt snabbt så tveka inte. Vi är så taggade att få köra i gång igen och hoppas att ni också är detsamma. Nu kör vi!

Detta är en kurs för dig som vill prova på för allra första gången eller som kanske varit runt och nosat lite grann och vill lära dig mer. Vi arbetar generationsövergripande och ålder är egalt i sammanhanget.
Max 12 deltagare.

Vi är två pedagoger, en teaterpedagog och en musikpedagog som arbetar tillsammans. Allt för att ni som kursdeltagare ska få ut så mycket som möjligt av kursen. Vi arbetar med grundläggande teaterövningar och även det egna berättandet. Fokus kommer att ligga på samspel, koncentration, fantasi, inlevelse, röst och ljud. Som deltagare får du utforska teatern och skådespeleri i ett avslappnat och lugnt tempo. 

Du får möjlighet att hitta din kreativitet och bli bekväm inför andra och i grupp. 
Om du vill fortsätta spela teater efter kursens slut försöker vi lotsa dig och tipsa om teatergrupper i länet.

Tid: 4 söndagar kl. 18.00 – 21.00. 18 och 25 februari, 3 och 10 mars
Plats: Skånegatan 90, Södermalm
Kursledare: 
Katarina Rosenback, auktoriserad dramapedagog, amatörteaterregissör.
Sebastian Mantel, musikpedagog och musiker.
Arrangör: Teaterscentralen
Kostnad: 1 600kr + medlemskap 100kr
Varmt välkommen!

Anmälan: 

    ”Teatern är det underbaraste av alla gömställen för dem som i hemlighet har stoppat barndomen i fickan och gett sig av för att leka vidare till livets slut.”
    Max Reinhardt